PVC szigetelés

A PVC szigetelés különösen nagy, egybefüggő felületeknél ajánlott. Szélesebbek a lemezek, mint a bitumenes lemezek, tipikusan 1,3-2m, így gyorsabban lehet vele haladni a vízszintes felületeken. A bitumenes lemezzel ellentétben, itt nincs felületi olvasztás, csak a PVC lemezeket sütjük össze. Így az épület szélein, a sarkoknál és az attika falaknál extra megerősítés szükséges, az anyagot fóliabádoghoz sütjük, amit elötte mechanikailag rögzítünk a födémbe illetve az attika falra.

Vízszigetelés kivitelezése PVC lemezzel

Kivitelezési igényével kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. Információként kérem adja meg, milyen típusu szigetelés van jelenleg a tetőn, hol van helyileg, mekkora a tető, csak vízszigetelést vagy hőszigetelést is szeretnének. Tovább a elérhetőség oldalra

PVC szigetelés mechanikai rögzítéssel

PVC szigetelés rögzítése

A PVC lemez vízszigetelés olyan felületeknél előnyös, ahol nagy az egybefüggő terület, kevés a tetőfelépítmény. A PVC lemez használható egyenes és fordított rétegrend esetén is. Egyenes rétegrend esetén a vízszigetelés alatt van a hőszigetelés. Ekkor hőszigetelésként használható nyitott cellás, járható EPS polisztirol lap is két rétegben átfedéssel, hiszen a hőszigetelés nem kaphat vizet. A PVC szigetelést ilyenkor vagy mechanikailag rögzítjük a födémbe (beton, vagy trapézlemez) dübelekkel, vagy 5 cm vastag kavicsterhelést kap, esetleg alátéttel és betonlapokkal terhelhetjük, hogy a szélszívás ne tudja rongálni a vízszigetelést. Fordított rétegrend esetén a vízszigetelést nem kell rögzíteni, mert fölé kerül a zártcellás hőszigetelés, és azt kell leterhelni az előbb ismertetett módon. Ilyenkor a hőszigetelés csak zártcellás lehet. 

A fordított rétegrendet hőtechnikai szempontból nem javasoljuk.

PVC szigetelés

Fóliabádog

A PVC lemezek rögzítését az attika falnál, a felépítményeknél fóliabádog segítségével végezzük.

A fóliabádogot mechanikailag rögzítjük a felépítményhez, amelyre forró levegővel sütjük a PVC anyagot. Ha a fóliabádog lezárás eső ellen nem védett helyen van, akkor a tetejét poliuretán bázisu rugalmas tömítővel tömítjük.

A fóliabádog használatával nem szabad takarékoskodnunk, ellenkező esetben a PVC lemezben lévő feszültség az öregedés és az évszakok váltakozása miatt úgy megfeszül, hogy elszakítja az anyagot az attika fal aljától. A feszültség következtében a lefolyók illesztései is sérülnek, szakadnak. Fóliabádogot használunk az attika also és felső részében, valamint a függőleges sarkoknál is.

Nyáron célszerű lazán fektetni az anyagot, hogy a téli hidegben a kontrakció ne keltsen olyan feszültségeket, amik megterhelik a mechanikai rögzítéseket.

Lapostető újjászületése. Hőszigetelés és PVC vízszigetelés.

Az alábbi képek egy energetikai korszerűsítés keretében megvalósuló lapostető hő és vizszigetelés lépéseit mutatja be.

A kiindulási állapot képei. A tető felváló részeit eltávolítottuk, a felgyülemlett mohát, földet, kavicsot letermeltük, a párakúpokat kivágtuk.

A homlokzati Dryvit és a megemelt hőszigetelés hőhídmentes találkozása miatt az attika falat meg kellett magasítanunk. A deszkázat alá a hőszigetelést hozzázártuk a dryvit belső oldalához. A felső deszkázat a mechanikai stabilitáson kívűl a fóliabádog fogadó felülete is egyben, amelyre a PVC vízszigetelést sütöttük.

A PVC vízszigetelést Leister automata heggesztővel sütöttük egymáshoz illetve a fóliabádoghoz. Ez garantálja az egyenletes és biztonságos varratot. A kész tető ezután leterhelést kapott a szélszívás ellen. A beton lapok alá nem geotextilt, hanem járható PVC szigetelést raktunk, ami hosszú időn keresztül garantálja, hogy a vízszigetelés sértetlen marad. 

Mindennapjaink...

Családi házak teraszától a csarnokokig minden vízszigetelési munkában otthon vagyunk.